21. yüzyılın en tehlikeli paraziti olarak görülüyor: Sürekli gözümüzün önünde!

Akıllı Telefon Bağımlılığı ve Dijital Refah

Akıllı telefonlar, ilk olarak iletişim, navigasyon ve bilgi erişimi konularında bizi güçlendiren araçlar olarak hayatlarımıza girdi. Ancak Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden Rachel L. Brown ve New South Wales Üniversitesi’nden Rob Brooks’un Australasian Journal of Philosophy’de yayımlanan makalesine göre, bu ilişki giderek tek taraflı ve “parazitik” bir hal almış durumda.

Birçok bilimsel çalışma, aşırı telefon kullanımının uyku düzensizlikleri, artan kaygı ve ruh hali değişimleri ile ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.

Sürekli bildirimlerle karşı karşıya kalmak, gerçek hayattaki ilişkilerimizi zayıflatırken, nihayetinde genel yaşam memnuniyetimizi de azaltıyor.

Bazı ülkeler, bu konuda adım attı. Örneğin Avustralya, zihinsel sağlık risklerini azaltmak amacıyla 16 yaş altı bireylere belirli sosyal medya platformlarının erişimini kısıtladı. Bu tür önlemler, dijital refahı korumak için giderek daha yaygın hale geliyor.

Related Posts

3D yazıcı ile üretildi, milyonlarca insanın hayatını değiştirebilir

Bilim insanları milyonlarca insanın hayatını etkileyebilecek bir buluşa imza attı. 3D yazıcılar ile ürettikleri pankreas hücre kümleri diyabet tedavisinde çığır açabilir.

Tüp bebekte yapay zeka dönemi!

Tüp bebek (IVF) tedavisinde devrim niteliğinde bir dönem başladı. Embriyo seçiminde geleneksel yöntemleri geride bırakan bu yenilikçi yaklaşım, başarı oranlarını önemli ölçüde artırdı. Yapay zeka algoritmaları ve gelişmiş görüntüleme sistemleri …

Frenler tutmamaya başladı! Otomotiv devi tüm araçları geri çağırdı

Honda, 3 modeli kapsayan fren pedallarındaki arıza nedeniyle tüm araçları geri çağırma kararı aldı.

Buzulların altından gelen gizemli sinyaller bilim insanlarını şaşırttı

Antarktika’da yapılan bilimsel bir deney sırasında, araştırmacılar buzulların altından gelen gizemli radyo dalgaları tespit etti. Fizik alanında önde gelen dergilerden Physical Review Letters’ta yayımlanan çalışmada, bu şaşırtıcı keşif, Antarktik Ani Geçici Anten (ANITA) adlı deney sayesinde gerçekleşti.

Mundfish’in Atomic Hearts 2 ve The CUBE oyunu Türkçe seçeneğiyle gelecek

Yabancı oyunların Türkçe diline verdiği destek artmaya devam ediyor. Bu bağlamda kısa süre önce tanıtılan Atomic Heart 2 ve The CUBE oyunlarına Türkçe dil desteği de gelecek.

6 bin yıllık icadın kökeni bilinenden başka çıktı

Tekerleğin icadı, insanlık tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Ancak yeni bir teoriye göre, bu devrimsel buluşun kökeni, beklenmedik bir yerde ve oldukça pratik bir nedenle ortaya çıkmış olabilir: Bakır madenciliği.