İmamoğlu AKP’yi böldü: Tuzak mı operasyon mu?

Ekrem İmamoğlu’na Yönelik Operasyon Sonrası Türkiye Gündemi Değişti

Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diploma iptaline dayalı bir operasyonla karşı karşıya kaldı. Başsavcılığın “gizli tanık” ifadelerine dayanarak yaptığı gözaltı kararları, mali suçlar ve kent uzlaşısı iddialarıyla gündeme oturdu. İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı gününde, nöbetçi mahkemenin tutuklama kararıyla sonuçlandı.

Operasyonun ardından 19 Mart’tan bu yana borsa 2 defa devre kesintisine uğradı ve dolar, euro ve altın rekor seviyelere çıktı. Merkez Bankası’nın 20 milyar dolarlık döviz satışının piyasaları baskı altına almasıyla yatırımcılar Türkiye’den güven sorunu sebebiyle kaçtı.

İmamoğlu AKP İçinde Tartışma Yarattı

Yazar Nuray Babacan’a göre, İmamoğlu’na yapılan operasyon, AKP içinde rahatsızlık yarattı. CHP’ye yönelik hazırlıklar, muhalifleri baskılama girişimleri ve susturma çabaları AKP içinde endişe yaratıyor.

AKP içinde bir grup, İmamoğlu operasyonlarının ekonomiyi, dış politikayı, açılım sürecini ve yatırım ortamını olumsuz etkilediğini düşünüyor. Aynı isimler, İmamoğlu ve CHP’ye yapılan operasyonların Türkiye’nin zarar görmesine neden olabileceğini savunuyor.

Tuzak mı, Operasyon mu?

Babacan’a göre, iktidar kulislerinde yapılan tartışmalar şöyle:

“Bu operasyonun kimin için yapıldığını iyi araştırmalıyız. Rahip Brunson olayındaki gizli tanık, ABD ile ilişkileri zorlaştırdı.”

“Artık kimseye bu olayların siyasi olmadığını anlatamazsınız. Diploma olayıyla konu daha da karmaşık hale geldi. Aynı dönemde bizim arkadaşlarımızdan da geçiş yapanlar oldu.”

“Eğer bir hukuki sorun varsa, diploma alan değil, bu hakkı verenler hesap vermelidir.”

“Neden şimdi bu operasyonlar yapılıyor? Önceki hukuksuzluklara neden cevap verilmedi?”

“Parti içinde bu gelişmeler hakkında kimse bilgi sahibi değildi. Herkes ‘Gerçekte ne oluyor?’ diye merak ediyor.”

“Ekonomiyle ilgili alınan kararları uygulamakta zorluk yaşanıyor. Yurt dışındaki imajımız zarar gördü.”

“Açılım sürecine karşı tereddütler oluştu.”

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, krizin sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalabilir. Karar alma süreçlerine dahi katılmadıkları iddiaları var.”

Related Posts

Meteoroloji 4 ili uyardı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Google Haritayla geçmişini buldu: Kaybolan çocuk, 25 yıl sonra geri geldi

Hindistan’da yaşanan olay Hollywood filmlerine konu oldu. 4 yaşında trene binip kaybolan çocuk, 25 yıl sonra google haritalar sayesinde geri döndü.

AKP’li belediyede “Muharrem Ayı” tartışması

AKP’li belediyede Muharrem Ayı tartışması yaşandı. AKP’li Mehmet Üstündağ’ın verdiği yanıt ise şaşkınlık yarattı: “Benim amcamın oğlu Alevi bir kızla evlendi.”

Terör örgütü PKK’nın ‘silah bırakma’ sürecinin yarın başlaması bekleniyor

Elebaşı Abdullah Öcalan’ın çağrısının ardından ‘fesih’ kararı alan PKK’nın ‘silah bırakma’ sürecini yarın başlatacağı iddia edildi. Irak’ta sözde yönetici Mustafa Karasu’nun katılımıyla silahların birimlere teslim edileceği belirtildi. Bu arada MİT Başkanı İbrahim Kalın da yarın Irak’ta temaslarda bulunacak.

Erdoğan anketlerde istediğini bulamayınca partisine talimat verdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Yaz dönemin muhalefetle aramızdaki farkı açmak için fırsat olarak kullanacağız. Tam kadro sahada olacağız. Biz millet için varız. Millet ne istiyorsa onu hayata geçireceğiz” dedi.

Yunanistan’dan kritik denizaltı kararı

Yunanistan, denizaltı filosunu yenilemek için harekete geçti. Savunma Bakanı Dendias, Türkiye’yi hedef alan modernizasyonun 10 yıla yayılacağını duyurdu. Yeni sistemler Fransa, İsrail ve ABD iş birliğiyle alınacak.