Bursa’da BUSİAD ve BUİKAD’dan ortak Blockchain toplantısı

BURSA’da BUSİAD ve BUİKAD’dan Ortak Blockchain Toplantısı

BURSA (İGFA) – BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Blockchain teknolojisinin potansiyeli hakkında konuştu. Finans, tedarik zinciri yönetimi, dijital kimlik doğrulama ve otomatikleşen sözleşmeler gibi birçok alanda kullanım alanı bulunduğunu vurguladı.

Şençayır, “Blockchain merkeziyetsiz bir yapıya sahip olduğundan, verilerin güvenli ve değiştirilemez bir şekilde saklanmasını sağlıyor. Aynı zamanda tedarik zinciri yönetiminin daha şeffaf ve izlenebilir olmasını sağlıyor” dedi. Sahtecilik, hileli işlemler ve kayıpların da önlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu, endüstri 4.0 gelişim sürecine değindikten sonra, BUSİAD’ın dijital dönüşüm uzmanlık grubunun önemini vurgulayarak, BUİKAD ile ortak toplantı düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti.

Toplantıda Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Özhan Sağlık, Blockchain’in teorik altyapısı hakkında bilgi verdi. Sağlık, kriptografik algoritmaların Blockchain teknolojisinin temelini oluşturduğunu belirterek, bu sistemin değiştirilmesinin zorluğunu vurguladı. Bir bloğun değiştirilmesinin tüm blokların değiştirilmesini gerektirdiğini ve bu durumun mümkün olmadığını söyledi.

Akıllı sözleşmeler ve tedarik zincirindeki blok zincir uygulamalarını anlatan Dr. Sağlık, verilerin güvenliğini sağlayan tek teknolojinin blok zincir olduğunu söyledi.

İnfo Production CEO’su Erkan Öz, Trump’ın dünya sistemine müdahalesini analiz ederek doların geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Öz, Trump’ın doların güçlü bir para birimi olmasını istediğini ancak rezerv para birimi olmasını istemediğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Cemil Şinasi Türün, Türkiye’de vadeli çek uygulamasını blok zinciriyle kıyaslayarak, ekonomik süreçlerdeki benzerliklere dikkat çekti. Türün, varlıkların tokenlaşması konusunda geleceğe yönelik önemli tahminlerde bulundu.

Kadir Has Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Tansel Kaya ise varlıkların tokenlaşmasıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve gelecekte tokenlaşacak varlık miktarını belirtti.

Toplantının sonunda Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne yapılan bağışın sertifikası BUSİAD ve BUİKAD yöneticileri tarafından takdim edildi.

Related Posts

Maliye’nin vergi adımı sonuç verdi! 18 bin şirket matrah artışına gitti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Beyanname Gözetim Programı kapsamında, beyan dönemi öncesinde riskli bularak temasa geçtiği 18 bin mükellefin, kurumlar vergisi matrahını 32 milyar lira artırması sağlandı.

29 milyar $ turizm kaybı

Dünyanın dört bir yanında turizm sektörü 2025 yazında güçlü bir toparlanma yaşarken, ABD bu yükselişten dışlanmış görünüyor.

Emekli ve memurun gözü enflasyonda

Emekli ve memur maaşlarında gözler bugün açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. 6 aylık enflasyonun açıklanmasıyla birlikte temmuz zamları netleşecek.

TMSF, mobilya devi İstikbal’i ihaleye çıkarıyor: Satış bedeli ve ihale tarihi belli oldu

TMSF, FETÖ soruşturmasında el konulan mobilya devi İstikbal’i 12.5 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarıyor.

Ren Nehri’ndeki su seviyesini düşürmesi nakliyeyi zorlaştırıyor

Batı Avrupa’da son dönemde yaşanan sıcak hava dalgasının ardından devam eden kuraklık, Alman ekonomisi için önemli olan Ren Nehri üzerindeki nakliye işlemlerini zorlaştırıyor.

Sigortada yeni dönem yarın başlıyor: Prosedür de muhattap da değişiyor

Kasko ve trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından 25 Nisan’da yayımlanan genelge ile sigorta sektöründe büyük bir değişiklik devreye alınmış olacak. 1 Temmuz …