Bursa’da BUSİAD ve BUİKAD’dan ortak Blockchain toplantısı

BURSA’da BUSİAD ve BUİKAD’dan Ortak Blockchain Toplantısı

BURSA (İGFA) – BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Blockchain teknolojisinin potansiyeli hakkında konuştu. Finans, tedarik zinciri yönetimi, dijital kimlik doğrulama ve otomatikleşen sözleşmeler gibi birçok alanda kullanım alanı bulunduğunu vurguladı.

Şençayır, “Blockchain merkeziyetsiz bir yapıya sahip olduğundan, verilerin güvenli ve değiştirilemez bir şekilde saklanmasını sağlıyor. Aynı zamanda tedarik zinciri yönetiminin daha şeffaf ve izlenebilir olmasını sağlıyor” dedi. Sahtecilik, hileli işlemler ve kayıpların da önlenmesine yardımcı olduğunu belirtti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu, endüstri 4.0 gelişim sürecine değindikten sonra, BUSİAD’ın dijital dönüşüm uzmanlık grubunun önemini vurgulayarak, BUİKAD ile ortak toplantı düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti.

Toplantıda Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Özhan Sağlık, Blockchain’in teorik altyapısı hakkında bilgi verdi. Sağlık, kriptografik algoritmaların Blockchain teknolojisinin temelini oluşturduğunu belirterek, bu sistemin değiştirilmesinin zorluğunu vurguladı. Bir bloğun değiştirilmesinin tüm blokların değiştirilmesini gerektirdiğini ve bu durumun mümkün olmadığını söyledi.

Akıllı sözleşmeler ve tedarik zincirindeki blok zincir uygulamalarını anlatan Dr. Sağlık, verilerin güvenliğini sağlayan tek teknolojinin blok zincir olduğunu söyledi.

İnfo Production CEO’su Erkan Öz, Trump’ın dünya sistemine müdahalesini analiz ederek doların geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Öz, Trump’ın doların güçlü bir para birimi olmasını istediğini ancak rezerv para birimi olmasını istemediğini belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Cemil Şinasi Türün, Türkiye’de vadeli çek uygulamasını blok zinciriyle kıyaslayarak, ekonomik süreçlerdeki benzerliklere dikkat çekti. Türün, varlıkların tokenlaşması konusunda geleceğe yönelik önemli tahminlerde bulundu.

Kadir Has Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Tansel Kaya ise varlıkların tokenlaşmasıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve gelecekte tokenlaşacak varlık miktarını belirtti.

Toplantının sonunda Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne yapılan bağışın sertifikası BUSİAD ve BUİKAD yöneticileri tarafından takdim edildi.

Related Posts

Adıyaman’da 2025 Bal Fiyatları Açıklandı

Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği, 2025 yılı için bal fiyatlarını belirledi ve zorlukları vurguladı.

Türkiye’nin ipek böceği yumurtası ihtiyacının tamamı Bursa’daki merkezden sağlanıyor

Tarihi ipek yolunun Anadolu’daki son durağı olan ve Osmanlı döneminde dünya saraylarını süsleyen ipeğin üretildiği Bursa’daki işletmede, Türkiye’nin ipek böceği yumurtası ihtiyacı karşılanıyor.

Emekli nüfusu artarken pastadaki payı düşüyor!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), Türkiye’de emeklilerin nüfus içindeki payı artarken pastadaki payının düştüğünü, emekli aylıklarının “dibe doğru” eşitlendiğini bildirdi. DİSK-AR, 2003’te asgari ücretin yüzde 36 …

Türkiye’ye yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolarlık yatırım!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödemeler Dengesi istatistiklerinin açıklanmasının ardından Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ni yayımladı. Buna göre, Türkiye’ye mayıs ayında 1 …

İslam Memiş uyarmıştı: Altın öyle bir yükseldi ki…

Alım-satım yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında son günlerde dalgalı bir hava hakim. Haftayı düşüşle açan altın, güne yüksek başladı. Küresel gerilimlerden etkilenen altın fiyatları yeni haftaya, ABD’den gelen tarım …

Spot piyasada elektrik fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 8,6 azalarak 2 milyar 107 milyon 279 bin 467 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 00.00 …