Diyarbakır yangınları: ‘Personel az, ekipman yetersiz’

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki bölgede çıkan yangınlarda 15 kişi hayatını kaybetti, binlerce dönüm arazi ise kül oldu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı ön raporda yangının elektrik kaynaklı olduğu tespit edildi.

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Azad Yıldız son günlerde ihbarların yoğunlaştığını söyledi. 21 günde 230 anız yangını ihbarı aldıklarını belirten Yıldız, “23 Temmuz’da (dün) ekiplerimiz, Diyarbakır’ın 81 ayrı noktasında çıkan anız yangınlarına müdahale etti. Bu sayı kentteki durumu gözler önüne seriyor. Ekiplerimiz büyük bir titizlikle yangınlara müdahale ederek olası sorunların önüne geçmeye çalışıyor” dedi.

Kent nüfusunun giderek arttığına dikkat çeken Yıldız şunları söyledi, “Nüfusu 2 milyonu geçen kentimizde 510 personel çalışması gerekirken toplam 310 personelimiz var. Yine her yıl 3-4 araç alınması gerekirken alınmamış. 90 itfaiye aracımızdan 52’si faaliyette, diğerleri çalışmıyor. Ciddi bir ekipman eksikliğimiz var” dedi.

Diyarbakır’da toplam 3 itfaiye istasyonu olduğunu dile getiren Yıldız, bu sayının 5 olması gerektiğine dikkat çekerek, “Bağlar İlçesi Oğlaklı bölgesinde çıkacak bir yangına ekipler en az 25 dakika sonra ulaşabilir. Bu nedenle 3 olan istasyon sayımızın 5’e çıkması lazım” diye konuştu. Yıldız yoğun ihbarlar nedeniyle tüm personel izinlerinin acil durum dışında iptal edildiğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx