Karar verildi! ABD eski başkanı Trump suçlu bulundu

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, “sus payı” davasındaki 34 suçlamanın hepsinden jüri tarafından suçlu bulundu.

Karar sonrası Trump, “Alınan karar rezilliktir, ben suçsuzum. Gerçek karar 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde ortaya çıkacak. Sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca Trump, “Ben son derece mâsum bir adamım. Hiçbir yanlış yapmadık. Ülkemizin tamamı şu an hileli işliyor. Kazanacağız, çünkü ülkemiz cehenneme döndü. Ülkemiz eskisi gibi değil, parçalanmış bir dağınıklık ile karşı karşıyayız. Bunu Biden yönetimi yaptı, niyetleri siyasi rakiplerine zarar vermek, yaralamak. Anayasamız için savaşacağız, bu iş daha bitmedi.” ifadelerini kullandı.

TRUMP’IN “SUS PAYI” DAVASI 

ABD Başkanı Trump, 18 Mart 2023’te Manhattan Bölge Savcılığınca yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels’e 2016 başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı “sus payı” ödenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında büyük jüri tarafından suçlanmıştı.

Trump, “sus payı” ve bununla ilgili kayıtlarda sahtekarlık yapmaktan 4 Nisan 2023’te New York’ta hakim karşısına çıkmıştı. Kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamayı reddeden Trump, hakkındaki iddiaları “siyasi cadı avı” olarak nitelemiş ve suçlamaları “seçimlere müdahale” olarak gördüğünü belirtmişti.

ABD TARİHİNDE BİR İLK

Trump, “Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkan ilk eski başkan” olarak kayıtlara geçmişti.

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx