Spor camiasından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajları!

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin yıl dönümünde spor camiasından art arda mesajlar geldi. Spor camiası, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için sosyal medya hesapları ve resmi internet sitelerinden paylaşımlar yaptı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz 2016’da ülkemizin bekasına, millî irademize ve demokrasiye kasteden hain darbecilere karşı asil milletimiz tek vücut olmuş, tarihe geçen birlik ve dayanışma örneği göstermiştir. Vatan sevgisinin, millî birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bu kutsal mücadele dünyaya örnek olmuştur. Türk futbol ailesi olarak, sonsuza dek darbecilerin karşısında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor, terörü lanetliyoruz. Cesaret ve kararlılıkla hain darbecilere geçit vermeyen, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü kutluyorum.”

Spor camiasından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yapılan paylaşımlar şu şekilde:

Beşiktaş: 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Saygıyla ve Rahmetle Anıyoruz! Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyetimizi, laik ve demokratik düzeni canları pahasına koruyarak destan yazan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, bu uğurda şehit düşen vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Galatasaray: Ülkemizin bütünlüğünü bölmeye yönelik hain darbe girişiminin 8. yılında demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türk milletinin kendi geleceğini belirleme hakkını gasp etmeye çalışanların, karanlık emellerine asla ulaşamamalarını yürekten diliyoruz. Cumhuriyetimizin çağdaşlık ufku daima açık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü birlik beraberliğimizin güçlü temellerinden olsun.

Trabzonspor: 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vatan müdafaası yolunda canını veren tüm şehitlerimizi Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde saygı ve minnetle anıyoruz.

Başakşehir: 15 Temmuz, milletimizin istikbal ve istiklal mücadelesinin, bağımsızlık destanının adıdır. Kahraman şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Kasımpaşa: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Gaziantep FK: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi ve ülkemize sahip çıkan milletimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Antalyaspor: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü! Demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin hedef alındığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz.

Adana Demirspor: 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde aziz milletimize şükranlarımızı sunuyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.

Kayserispor: 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dik duran milletimize şükranlarımızı sunuyor; vatanımızın birlik ve beraberliği için şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Sivasspor: 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Konyaspor: Hain darbe girişiminde canları pahasına vatanımızı savunan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, kahraman milletimizin #15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlarız.

Hatayspor: 15 Temmuz gecesi demokrasimize karşı yapılan hain darbe girişiminde vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimizi sunuyoruz.

Ankaragücü: 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde; milli irademizi kahramanca savunan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.

İstanbulspor: 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı canları pahasına mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Fatih Karagümrük: 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, vatanımız için canını ortaya koyan tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Yeni Malatyaspor: Ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümünde; vatan ve bayrak uğruna canlarını, gözlerini kırpmadan veren aziz şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bursaspor: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.

Eskişehirspor: Demokrasi ve milli birliğimizin hedef alındığı hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, bu alçak adımı atanları bir kez daha lanetliyor; vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir