Büyükannelerimizden hayat tüyosu: Ellerinizi yumuşak ve pürüzsüz hale getirmenin basit bir yolu

Uygun fiyatlı ve uygulaması kolay bir alışkanlık, avuçlarınız ve bileklerinizdeki cildin nemli ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olacaktır.
Yaşın en sık ortaya çıktığı el derisidir. Her gün bulaşıkları yıkıyoruz, evi temizliyoruz ve avuçlarımızın kurumasına ve buruşmasına neden olan daha binlerce şey yapıyoruz. Bazen yağlı ve pahalı bir krem ​​bile durumu düzeltmeye yardımcı olmaz.

Hareket planı:

Bu prosedürün anlamı basittir.
Öncelikle banyoya gidin ve avuçlarınızı birkaç dakika ılık suyun altında tutun.
Daha sonra bunları yavaşça kurutun.
Yatmadan önce en sevdiğiniz kremi alın, kalın bir tabaka halinde uygulayın ve ellerinize masaj yapın.
Bundan sonra ellerinize pamuklu bir eldiven takın.
Ertesi sabah sonuç sizi hoş bir şekilde şaşırtacak.

Eller zor anlar yaşıyor
Eller neden bu kadar savunmasız ve neden ellerdeki cilt hem dona hem de sıcağa bu kadar sık ​​tepki veriyor?

Avuç içleri genellikle giysilerle korunmaz. Ev işlerini yaparken zaten eldiven giymezseniz, agresif içerikli sabunlar ve temizlik ürünleri eldivenlerinizi daha da kurutur.
Ayrıca avuç içlerinde sebum üreten ve cildi dehidrasyondan koruyan yağ bezleri de yoktur. Yani üzerlerindeki deri başlangıçta vücudun diğer bölgelerine göre daha kurudur.

Geceleri ellerinize krem ​​sürmek ve pamuklu eldiven giymek neden iyi bir fikir?

Dermatoloğa göre bu basit prosedür, ellerinizi kullanmadığınız zamanlarda cildinizi yumuşatabilir. Bu sayede krem ​​mümkün olduğu kadar emilebilir, cildi nemlendirebilir ve onarabilir. Ayrıca eldiven kullanmak ürünün nevresimlerin üzerinde kalmamasına yardımcı olacaktır.
Dermatoloğa göre manikürünüz de bu alışkanlıkla daha iyi hale gelecektir. Kütikülü nemlendirebilecek ve şeytan tırnağı riskini azaltabileceksiniz.

Krem seçimi

Prosedürün maksimum düzeyde çalışması için doğru kremi seçmek önemlidir. Kalın ve nemlendirici formüle sahip bir ürün isteyeceksiniz. Dikkat edilmesi gereken malzemeler arasında vazelin, shea yağı, gliserin, seramidler ve hyaluronik asit bulunur.

Öncelikle cildinizin özel ihtiyaçlarına odaklanmalısınız. Kremi önceden test etmek daha iyidir: tahrişe veya alerjiye neden olmamalıdır.Bu arada, genel olarak alerjik reaksiyonlara yatkınsanız aromatik kokusu olmayan ürünleri tercih etmeniz daha doğru olur.
Yayın, ellerinizin derisiyle ilgili daha ciddi sorunlarınız varsa, egzama veya sedef hastalığınız varsa, bu hayat tüyosunu denemeden önce bir dermatoloğa danışmanız daha iyi olur diye yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx