Koç Ailesinde Altın Hafta: Bir Haftada 11 Milyar Lira Kazandılar

Türkiye’nin en büyük şirketler grubu olan Koç Holding’in yönetimini üstlenen Koç Ailesi, aynı zamanda ülkedeki en varlıklı isimleri bünyesinde bulunduruyor. Şirket, 123 bine yakın çalışanın yanı sıra her yıl milyarlarca dolarlık bir portföyü yönetirken, aile üyelerinin bireysel yatırımları da dudak uçuklatacak cinsten.

Halihazırda Türkiye’nin en zengin 4 isminin 3’ü Koç ailesi mensubu durumda. Milyarderlerin varlıklarını inceleyen Forbes Dergisi, anlık olarak yayınladığı milyarderler listesinde dikkat çeken bir güncellemeye gitti.

BİR HATADA 355 MİLYON DOLARLIK KAZANÇ SAĞLADILAR

Türkiye’nin en zengin kadını unvanına sahip olan, aynı zamanda Koç ailesi üyesi İpek Kıraç, son bir haftada varlıklarını 127 milyon dolar artırmayı başardı. Kıraç, bu yükselişle Murat Ülker’in ardından Türkiye’nin en zengin ismi haline gelirken, ikinci sıradaki yerini de sağlamlaştırmış oldu.

Kıraç’ın teyzesi olan ve Koç Holding’in en deneyimli isimleri arasında yer alan Semahat Sevim Arsel de geride kalan haftayı şanslı kapatan isimler arasında yer aldı. Arsel, yaptığı yatırım ve hisse tercihleri ile varlıklarını bir haftada 122 milyon dolar artırarak 4 milyar dolara ulaştırdı.

Koç ailesinin zirvesinde yer alan iki ismi, ailenin en büyük ismi Mustafa Rahmi Koç takip etti. Koç, son haftada 106 milyon dolarlık artışla toplam servetini 3.6 milyar dolara yükseltti ve Şaban Cemil Kazancı’yı geride bırakarak Türkiye’nin en zengin 4. ismi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx